Convocatòria internacional Pel dret d’exigir la pau en temps de guerra. Acadèmics del món sencer defensen els seus col·legues a Turquia.

Pel dret a exigir la pau en temps de guerra.

En solidaritat amb els acadèmics de Turquia per la pau.

Al sud-est kurd de Turquia, les condicions prevalents han passat a ser similars a les d’una guerra civil. L’objectiu dels tancs militars són els districtes històrics; molts civils han estat ferits i moren, mentre milers de persones fugen. A causa d’aquestes circumstàncies, més de dos mil acadèmics turcs van signar una crida per la pau com a objecció a la guerra en el seu propi país.

Mentrestant, Erdoğan, el president turc, ha declarat personalment per televisió que els autors i signataris de la petició són «traïdors del país»: «Aquell qui menja pa d’aquest país, però el traeix, ha de ser castigat». Només uns quants minuts després, la declaració va entrar en vigor: alguns professors han estat acomiadats. Els primers 1.128 signataris estan acusats d’«insultar la identitat turca, la república i les seves institucions» i de «fer propaganda a favor d’organitzacions terroristes»; molts ja han estat detinguts i se’ls ha fet renunciar als càrrecs.

Molt pocs mitjans de comunicació s’atreveixen a criticar ja que organitzacions nacionalistes continuen llançant amenaces de mort individuals per telèfon. Mentre això passa, un conegut cap de la màfia vol «banyar-se en la sang dels traïdors». S’han penjat cartells amb les cares dels signataris a les parets d’algunes universitats de província.

Nosaltres, acadèmics de tot el món, defensem els nostres col·legues a Turquia. Junts defensem la llibertat acadèmica, la llibertat d’expressió i el dret d’exigir la pau en temps de guerra.

S’han d’aturar tant els acomiadaments com les acusacions. L’Estat turc està obligat a protegir els signataris de la petició de les amenaces i atacs per part de tercers. Es demana als governs de la Unió Europea que estan en contacte estret amb el govern turc que exhortin el seu aliat a respectar la llei. Sol·licitem amablement que les institucions universitàries i acadèmiques de tot el món donin suport als seus col·legues de Turquia, per tal que els signataris puguin seguir investigant i ensenyant, així com exercint els seus drets lliurement.

D’acord amb la crida «No serem part d’aquest crim», fem una petició al Govern turc perquè proporcioni les condicions necessàries per a una resolució pacífica de la guerra en curs i permeti les negociacions.

 

Signataris

Joel Anderson (Utrecht), Nadje Al-Ali (Londres), Aleida Assmann (Constança), Jan Assmann (Heidelberg), Feyzi Baban (Peterborough), Etienne Balibar (París), Colleen Bell (Saskatchewan), Seyla Benhabib (Yale), Homi Bhaba (Harvard), Manuela Bojadžijev (Berlín), Rosi Braidotti (Utrecht), Bert van den Brink (Amsterdam), Ulrich Bröckling (Friburg), Wendy Brown (Berkeley), Hauke Brunkhorst (Flensburg), Sonja Buckel (Kassel), Judith Butler (Berkeley), Robin Celikates (Amsterdam), Dipesh Chakrabarty (Chicago), Noam Chomsky (MIT), Karine Côté-Boucher (Mont-real), Nancy Cook (Brock), Drucilla Cornell (Rutgers), Deborah Cowen (Toronto), Kathy Davis (Amsterdam), Alex Demirovic (Berlín), Diedrich Diederichsen (Viena), Dilek Dizdar (Magúncia), Klaus Dörre (Jena), Costas Douzinas (Londres), Cynthia Enloe (Boston), Kijan Espahangizi (Zuric), Thomas Hylland Eriksen (Blinden), Alexa Färber (Hamburg), Eric Fassin (París), Dominik Finkelde (Munic), Naika Foroutan (Berlín), Rainer Forst (Frankfurt), Nancy Fraser (Nova York), Gavin Fridell (Halifax), Josef Früchtl (Amsterdam), Guy Geltner (Amsterdam), Nicholas de Genova (Londres), Nina Glick-Schiller (Manchester), Stefan Gosepath (Berlín), Francisca Grommé (Londres), Robert Hackett (Burnaby), Jack Halberstam (Los Angeles), Werner Hamacher (Frankfurt), David Harvey (Nova York), Sally Haslanger (MIT), Sabine Hess (Göttingen), Marianne Hirsch (Nova York), Axel Honneth (Frankfurt/Nova York), Andreas Huyssen (Nova York), Suzan Ilcan (Waterloo), Engin Isin (Milton Keynes), Qadri Ismail (Minnesota), Rahel Jaeggi (Berlín), Susan James (Londres), Wolfgang Kaschuba (Berlín), Ina Kerner (Berlín), Yasemin Karakasoglu (Bremen/Brussel·les), Serhat Karakayali (Berlín), Regina Kreide (Gießen), Hannes Lacher (Toronto), Winnie Lem (Peterborough), Stephan Lessenich (Munic), Lydia Liu (Nova York), Daniel Loick (Berlín), Catherine Lutz (Universitat de Brown), Cetta Mainwaring (Waterloo), Anne McNevin (Nova York), Paul Mecheril (Oldenburg), Hans Medick (Göttingen), Nadja Meisterhans (Karlsruhe), Christoph Menke (Frankfurt), Sandro Mezzadra (Bolonya), Chantal Mouffe (Londres), Jean-Luc Nancy (Estrasburg), Patrizia Nanz (Essen), Armin Nassehi (Munic), Antonio Negri (Roma), Frederick Neuhouser (Nova York), Peter Niesen (Hamburg), Kerem Nisancioglu (Londres), Daniel O’Connor (Ontàrio), Peter Osborne (Londres), Andreas Pott (Berlín), Jacques Rancière (París), Juliane Rebentisch (Offenbach), Rado Riha (Ljubljana), Rainer Rilling (Berlín), Regina Römhild (Berlín), Beate Roessler (Amsterdam), Cristina Rojas (Carleton), Hartmut Rosa (Jena), Sirupa Roy (Göttingen), Evelyn Ruppert (Londres), Kim Rygiel (Ontàrio), Birgit Sauer (Berlín/Viena), Paul Schaffer (Peterborough), Bernd Scherer (Berlín), William Scheuerman (Bloomington), Werner Schiffauer (Frankfurt/Oder), Philippe Schmitter (Florència), Jacqueline Solway (Peterborough), Spyros A. Sofos (Lund), Gayatri Chakravorty Spivak (Nova York), Vicki Squire (Warwick), Ann Stoler (Nova York), Ferdinand Sutterlüty (Frankfurt), Alberto Toscano (Londres), Sevasti Trubeta (Berlín), Jan Völker (Berlín), Joseph Vogl (Berlín), Peter Wade (Manchester), Susan Wright (Copenhaguen), Joscha Wullweber (Kassel), Yasemin Yildiz (Urbana-Champaign), Eva Youkhana (Bonn), Gokce Yurdakul (Berlín), Andreas Zick (Bielefeld), Slavoj Zizek (Ljubljana), Alenka Zupancic (Ljubljana).

Deutsche Vereinigung für Volkskunde, International Network of Scientists and Engineers for Global Responsibility (INES), International Society for Ethnology and Folklore (SIEF), Österreichischer Fachverband für Volkskunde.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s