Caça de testimonis anònims a les escoles d’Ankara

19.08.2013
Traduït de l’anglès per Translate for Justice
Font: http://www.cumhuriyet.com.tr/?hn=435434&kn=7&ka=4&kb=7

Autor: Sinan Tartanoğlu

Les investigacions del Parc Gezi a alumnes i a professors que va encarregar el Ministeri d’Educació Nacional (MEN) han assolit dimensions increïbles. Els directors de diverses escoles d’Ankara van convocar alumnes a les escoles durant les vacances d’estiu. A aquests alumnes, se’ls va dir llavors que anotessin els noms dels professors que els “havien animat a unir-se a les protestes” i els dels companys que “hi havien participat”. Els directors també van assegurar als adolescents que no revelarien els seus noms i que “no es preocupessin”.

No hi ha dia sense cap escàndol en la investigació a alumnes i a professors que fa el MEN arran dels successos al Parc Gezi. Aquesta investigació s’elabora a través de mitjans inacceptables i, a vegades, amb el suport dels recursos originalment assignats al Departament de Policia. Encara no s’ha identificat ni un sol nom en la investigació duta a terme amb vídeos i documents impresos que va subministrar el Departament de Policia.

Estudiants de secundària convocats un per un
Per la pressa del Ministeri d’Educació Nacional d’”acabar les investigacions immediatament”, els directors escolars de la ciutat han provocat un nou escàndol. Diversos directors d’Ankara van trucar un per un als alumnes de secundària per convidar-los a l’escola tot i les vacances d’estiu. Els alumnes es van reunir en una aula.

Alumnes pressionats per aconseguir els noms de companys

Llavors, van repartir fulls en blanc als alumnes i van ordenar-los que escriguessin “els noms dels professors que els van dir que no anessin a l’escola el dia 6 i el 7 de juny”, “els noms dels professors que els van animar a unir-se a les protestes” i “els noms dels alumnes o professors que hi van participar”. Molts d’ells van gargotejar noms per por.

“No us preocupeu, serà anònim”

Es va dir als alumnes que “no escriguessin els seus noms als papers” i se’ls va garantir que “ningú, excepte ells mateixos – ni professors, ni amics – sabria qui havia escrit què.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s