Sobren policies i manquen metges i professors

13.10.2013
Traduït de l’anglès per Translators for Justice
Font: http://www.sendika.org/2013/10/polis-cok-doktor-ve-ogretmen-yok/

D’acord amb les notícies de Bloomberg, una investigació duta a terme a nivell mundial sobre el número de policies per cada 100 habitants revela que Turquia se situa en segona posició, darrere de Rússia, amb 474,8 policies.

Turquia va aconseguir la segona posició durant el període en què l’AKP governava. El nombre de personal que treballava pel Departament de Policia va arribar a més de 300.000, cosa que suposava un increment del 46% durant els anys de l’AKP en el poder. A més, segons un article del butlletí policial diu que, en els darrers deu anys, s’han graduat 104.246 persones en les acadèmies de policia. Així mateix, en una altra investigació s’observa que fa tretze anys hi havia un total de 165.306 policies però aquesta xifra va augmentar fins a 242.327 policies el 2012.

Amb tot, l’augment més significatiu es va produir el 2011, quan el viceprimer ministre, Cemil Cicek, va afirmar que “comparada amb la mitjana europea, a Turquia hi ha menys policies per persona; per això, havíem d’incrementar-ne el nombre”. Aquesta declaració va tenir un gran ressò als mitjans de comunicació simpatitzants de l’AKP ja que assegurava que a la Unió Europea hi havia un policia per cada 200-250 ciutadans, mentre que Turquia en tenia un per cada 400 habitants. Aquesta informació però, no es va basar mai en dades científiques.

Turquia, segona a la classificació mundial en el nombre total de policies, és a la cua dels països de l’OCDE amb referència al número de metges per càpita. Segons un informe que va publicar l’OCDE a finals del 2012, el número de metges per cada 100 habitants és del 3,4 metges als països europeus, mentre que a Turquia la xifra és només d’1,7. De la mateixa manera, Turquia també ocupa la darrera posició entre els països de l’OCDE quant als estudiants per cada professor. A Turquia, a primària hi ha 20 estudiants per mestre i a secundària i a batxillerat en podem trobar 19 per cada professor. Això contrasta amb la mitjana dels països de l’OCDE, que és de 15,8 a primària i de 13,8 a secundària i a batxillerat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s